Over Lost Forest

Achtergrond

Lost Forest is een initiatief van Antoine Vanhemelrijk. Zo rond 2015 startte hij met de verkoop van tweedehands boeken onder de naam Lost Forest. In 2017 is hij begonnen met het importeren van artikelen met hedendaagse designs van de Indianen van de Noordwestkust van Noord-Amerika. In 1994 en 2003 maakte hij reizen naar deze regio in British Columbia en raakte hij gefascineerd door de kunstuitingen van de First Nations. De foto's met landschappen bovenin de website dateren uit 2003.

 

Hedendaags

De designs zijn uitingen van een levende en trotse cultuur. Het zijn niet zomaar leuke decoraties, hoewel ze wel zo kunnen en mogen worden gezien. Dat er meer achter zit geeft het extra karakter...  

Bij de designs horen namen en gezichten van mensen die je nu kunt ontmoeten, bijvoorbeeld op Facebook. Kijk op de pagina over de Noordwestkust, voor meer informatie over regio en ontwerpers.

 

Import

Lost Forest koopt in bij leveranciers en organisaties die een duidelijk beleid voeren over eerlijke vermelding en meestal redelijke vergoeding voor de ontwerpers van de designs. De goederen worden vervolgens geïmporteerd vanuit Noord-Amerika.

De designs zijn Noordwestkust, de materialen komen soms van elders... zoals zo vaak gaat het ook hier vaak om productiekosten. Het T-shirt dat u koopt bij Lost Forest kan dus gemaakt zijn in China... het design is wel altijd echt Noordwestkust!

En ja, ook Lost Forest ontsnapt vanaf 2022 niet aan de wereldwijd sterk stijgende prijzen. Met name de hogere kosten voor het import-transport van Canada naar Nederland hebben gevolgen voor onze prijzen. Wij hopen op uw begrip.

 

Facebook

Bezoek je ook onze Facebookpagina? We stellen het zeer op prijs als je deze online winkel deelt via Facebook en onze pagina liked... Dankjewel!

Kraam van Lost Forest met Antoine op Original Gifts Market op 25 november 2017, bij Museum Volkenkunde in Leiden
Kraam van Lost Forest met Antoine op Original Gifts Market op 25 november 2017 (bij Museum Volkenkunde in Leiden)
Een bestelling voor Lost Forest is net gearriveerd! Nu hopen dat alles goed is aangekomen.
Een bestelling voor Lost Forest is net gearriveerd! Nu hopen dat alles goed is aangekomen.


Producten

Lost Forest biedt in de winkel een kleine selectie uit het aanbod van leveranciers. Deze selectie is gemaakt op grond van aanbod, eigen voorkeur, inkoopsprijs en verkoop-verwachting.

Vind je dat er iets ontbreekt in dit aanbod? Lost Forest staat open voor suggesties. Mogelijk kan het aanbod worden aangepast. Levering neemt vervolgens wel enige tijd in beslag...

Markten

Naast deze online winkel is Lost Forest ook te vinden op enkele markten. Hier kan 'hands-on' worden gewinkeld. De datum en naam van de eerstvolgende markt vindt je op de homepage.

Wil je er zeker van zijn dat in de kraam van Lost Forest dan een specifiek artikel te vinden is? Laat het even weten via de contactpagina!

Lost Forest en boeken

Lost Forest heeft ook een afdeling voor (2e-hands) boeken. Zie ook onze boekenpagina. Lost Forest neemt - normaal gesproken - regelmatig deel aan boekenmarkten in Middelburg, Dordrecht (niet in 2023) en Lillo (B). Via de Lost Forest Facebookpagina vind je eventueel nieuws en data van deze markten. Op boekwinkeltjes.nl is een deel van het aanbod van Lost Forest boeken te vinden (waaronder ook diverse publicaties over First Nations). Op onze boekenpagina staat een overzicht van ons boekenbestand over Noord-Amerikaanse Indianen.Bedrijfsinformatie Lost Forest

Lost Forest

OLV ter Duinenlaan 53 (bezoek op afspraak mogelijk)

4641 HB Ossendrecht

Telefoon: +31(0)646661011

Email: Lost.Forest at outlook.com 

Kamer van Koophandel: 50452088

BTW-nummer: NL001738578B38

Per 1 januari 2023 neemt Lost Forest deel aan de Kleineondernemersregeling (KOR) en dus wordt vanaf die datum geen BTW meer berekend.

Bedrijfsnaam: Lost Forest is een handelsnaam van Decaelestiregni.

Bedrijfsvoering/eigenaar: Antoine Vanhemelrijk (zie rechts)

Beeld: het gebruikte beeldmateriaal op deze site is afkomstig van Lost Forest, tenzij anders vermeld.

Foto's van producten: Voor de artikelen is (met toestemming van de leveranciers) gebruik gemaakt van door hen aangeleverd beeld of beeld van hun websites. Lost Forest heeft daarnaast eigen afbeeldingen geplaatst.